Прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов, който е подсъдим

...
Прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов, който е подсъдим
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за Кристиан Николов заради смъртта на Милен Цветков

Прокуратурата изиска 15 години затвор за Кристиан Николов, който е подсъдим за гибелта на Милен Цветков. 

В съда през днешния ден се организират пледоариите по делото за злополуката край мол " Парадайс ", която лиши живота на журналиста точно на Великден през 2020 година Тогава Николов се вряза с колата си в автомобила на Цветков, чакащ на червен светофар. Кристиан е карал с превишена скорост, съвсем два пъти над позволените 50 км/ч.

Според обвинението Кристиан Николов съзнателно е предизвикал злополуката на 19 април 2020 г. По делото има данни, че подсъдимият постоянно е употребявал опиати. В кръвта му бяха открити три типа дрога - кокаин, метамфетамин и канабис. 

Прокурорите показват, че в мобилен телефон, открит в дома на Николов, са открити чатове, в които подсъдимият е поръчвал опиати.

Според обвиняването - агротехническата експертиза ясно потвърждава, че се изключва версията за заспиване зад кормилото от страна на Николов, защото траекторията на джипа на подсъдимия е щяла да се промени, а това не се е случило. 

" На база тези обстоятелства и доказателства, само че поради чистото правосъдно минало на подсъдимия Кристиан Николов, прокуратурата упорства за присъда от 15 години затвор и отнемане от опцията за ръководство на МПС за непрекъснато ", гласи настояването на обвиняването. 

Към сегашния миг Николов се намира под домакински арест, откакто беше освободен с по-лека мярка за неотклонение през септември 2021 година

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР